Narvarande nuddar vi dessutom bred den betydelseskillnad som finns mellan orden ‘lek’ sam ‘spel’

Narvarande nuddar vi dessutom bred den betydelseskillnad som finns mellan orden ‘lek’ sam ‘spel’

Hari vilar Tinders marknadslogik

I spel astadkommer vi insatser. Vi upplever oss saso etta samt forlorare. Vi utvarderar vara lirare och deras (spel)beteende samt jamfor tillsamman andras samt vart eget. Vi presenteras tillsamman en mangd valmojlighet saso vi rationellt forsoker bedoma i enlighet me vara egna rege. Sam forsavitt vi skulle raka hake tillsamman e allareda initierat dialog befinner sig vi medvetna om att vi sta oss villig ett arena med miljontals ovriga brukare samt alternativ. Vi ar utbytbara produkter, sam kopiost naturligt drivs vi bruten en hallfast antydan itu att onska atnjuta avkastning i samband mo vara insatser, i det har fallet var epok samt vart deltagande.

Arme vill jag beredvilligt aterknyta at centru oppning exempel om Tinder-konversationerna som stotte kungen trup dels pa grund av grimas osakerhet, dels eftersom mina samtalspartners bradska att ringa till en uppgorelse pa i karna smak fa stav skakig huvudsak. Den ett kontakten med nago individ som karl age matchat tillsammans behandlas alltsa bruten vissa framst saso en uppgorande om ett forlikning att traffas. Spann nagra tillfallen ager sjalv oppnat upp saken da arme aspekten tillsammans man mi chattat tillsammans i mall itu marklig rader forsavit att mi beredvilligt vill forfatta fa tillsammans nagon mi matchat med darfor att atnjuta nago feeling itu dynamiken. Jag ager enar blivit upplyst ifall att aven om man sysslar med att forfatta i evigheter kan herre anda inte veta huruvida det finns nago fysisk tilldragning alternativ ick. Sa fjarran sta si mig med, skad jag upplever det anda saso missvisande att translitterera det etableringsmonster som finns stav fysiska relationer till sadana darborta de forsta initierings- samt utforskningsfaserna gors virtuellt.

Fristaende fran varje vi befinner oss pa saken da narvarande skalan fran beredvillighet att prova vattnen fysiskt alternativt virtuellt verkar premisserna for Tinder-spelet berora sig vidstrackt av lekens kreativa sam omsesidiga utforskande dar man vanligtvis kommer overens hur länge man får postorderbrud forsavitt roller och lekens premisser under lekens passage.

Viljan att hitta en att leka tillsammans, inga en forhallande med sam i slutandan bliva bekraftade sam alsklin itu befinner sig grundligt humanistisk. Vi fortsatter namligen leka sam det ser ej battre ut annu att Tinder ar saken dar popularaste baren (den slut, kan det verk i tider av umgangesbenagen distansering sam nedstangningar) darbort vi nufortiden traffas sam inneha opportunitet att mota en sasom verkar intressant.

Darp efter saken da mer traditionella dejtingsajten parti ar Tinder saken da popularaste dejtingappen bland unga vuxna i aldern 18–34. I enlighet me kommunikationsforskaren Leah LeFebvre beror det villig dess enkla anvandarvanliga formgivning, mojligheten att betrakta andra anvandares befattning aven stav dess allareda erhallna folkgunst. Forsavit hane salede hyser drommar ifall att motas och dejta nagon befinner sig det Tinder saso unga vuxna upplever sasom den sjalvklara appen.

Leerikanska konsument valjer att ladda ned Tinder men samt de orsaker de inneha angett for att dom raderat appen. Hennes examination visar att brukare som befinner si intresserade itu kvinnor i f hogre niva raderar appen for att de allareda dejtar en alternativt befinner si i ett relation, samtidigt konsument sasom ar intresserade fran karlar raderar appen darfor att do upplever att dem sasom dom passa tillsamman age andra forvantningar alternativ onskan pa relationen an dom sjalva.

Vi bluffar, synar, utmanar samt konfronterar

LeFebvres siffror verkar avlasa kungen att anvandare som befinner si intresserade bruten hanar i lite hogre stadium upplever att det befinner si Tinder do bor vara kungen forsavitt do vill hitta nagon, samtidigt saso dom upplever att do ej tillat sina drommar ifall ett kondition infriade dar. Brukare som anger att do ar intresserade itu kvinnor daremot anger i f hogre stadium att do valjer Tinder for dess enkla spelkortsliknande formgivning, dess latthe sam pro mojligheten till flir och banka baver. Synonym grupp av brukare raderar forsena appen darfor att do dejtar nagon eller allareda inneha ett relation. Det befinner sig alltsa brukare sasom befinner sig intresserade av kvinn sasom i hogre stadium verkar lite forsvinna onskan tillgodosedda bruten Tinder-formatet, sam darfor att Tinder befinner sig avsevart vanligare bland heterosexuella mannisko medge sjalv jag att anta att de har anvandarna mo storsta delen utgors bruten man.